Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tag en studerende under vingerne

21/06/2017

Ledelsen og Tjeneste- og Uddannelsesudvalget (TU) lægger op til, at teologistuderende får studiejobs i menighederne. På Landskonferencen er der planlagt en drøftelse af, hvordan det kan ske. TU forestiller sig en uddannelsespraktik, hvor den studerende laver en aftale med en menighed om at udføre nogle nøje beskrevne opgaver og samtidig aftales det, hvordan den studerende får en mentor. Det fremgår af forslaget, at omfanget af en sådan praktik- og deltidstjeneste (studiejob) kan diskuteres, men ”fra TU-udvalget og ledelsen vil vi anbefale et omfang, der svarer til én dag om ugen, som menigheden aflønner med kr. 3.500,- pr. måned.”
”Formålet er både, at den studerende får en praktisk erfaring og mulighed for at prøve teorierne af i praksis samt en økonomisk håndsrækning, og samtidig vil menighederne, også dem uden præster, blive udfordret. Det kræver dog, at der laves aftaler med en præst evt. fra en nabo-menighed om mentorskab”, siger Henrik Holmgaard, formand for TU.
Der er for øjeblikket 10-12 studerende ved universiteternes teologiske fakulteter, 3K (Kirke, Kultur og Kommunikation) og Menighedsfakultetet, og det er tænkt som et tilbud til alle teologistuderende.