Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

To chin-præster ordineres

04/04/2018

To chin-menigheder har bedt om, at deres præster bliver ordineret. Det er Chin Emmanuel Church i Frederikshavn, som ønsker, at deres præst, Sang Nawl, bliver ordineret. Sang Nawl bor i Esbjerg og er gift med en anden præst, Sarah, som er præst i Chin Missionary Church, der ikke er en del af BaptistKirken.
Denne ordination finder sted lørdag 14. april i Frederikshavn Baptistkirke. Frederikshavn Baptistmenighed er en stor støtte for den nye chin-menighed, som blev optaget i BaptistKirken i 2017.
Chin Baptist Church, Esbjerg har ønsket at deres præst, Lal Bawi Peng – også kaldet Moses, bliver ordineret lørdag 26. maj.
Ved begge anledninger deltager både generalsekretær Lone Møller-Hansen og formand Per Beck.
De seneste tiår har det været BaptistKirkens fremherskende teologi, at dåben er den egentlige ordination til tjeneste, også til præstetjenesten. Så er det op til menighederne at indsætte deres præster med forbøn og velsignelse, sådan som de ønsker det.
I chin-menighederne har man fortsat den opfattelse, at det kræver en ordination at forestå nadver, dåb og begravelse. Derfor er det et stort ønske, at præsten bliver ordineret. ”Og det gør vi med glæde,” siger Lone Møller-Hansen og understreger dermed ”at vi kan rumme forskellene i vores teologiske opfattelser i BaptistKirken.”