Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tre kirker bag frikirke studiecenter

07/11/2018

Henrik Holmgaard har opsagt sin tjeneste som præst ved Bethelkirken i Aalborg fra nytår. ”Det kunne være meget trist men er egentlig opmuntrende, for det, han vil, peger fremad”, siger generalsekretær Lone Møller-Hansen.
Henrik er i gang med en PhD ved IBTSC, Baptisternes Studiecenter i Amsterdam, og har samtidig fået på hjerte at skabe et læringsmiljø for de studerende, der kommer fra det danske frikirkemiljø, men læser ved f.eks. universiteterne. De tæller omkring 30 personer pt.
I fredags gav ledelsen for BaptistKirken sit endelige ja til at være med i det, der kommer til at hedde: ’Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi’ og spytter max. 65.000 kr. i dette årligt de næste tre år, som er en forsøgsperiode.
Også Apostolsk Kirke og Vineyard er med i projektet og betaler hver ca. 50.000 kr. om året de næste tre år. For at kunne finansiere en halvtidsansættelse til Henrik, skal en ansøgning til en fond give pote. Hvis det ikke sker, vil Henrik nøjes med en kvarttids-ansættelse. ”For han er stålsat på, at projektet skal sættes i værk, og går, samtidig med at tingene tager form,” siger Lone med respekt for dedikationen.
I det kommende nummer af baptist.dk vil der være en artikel med Henrik Holmgaard, hvor han fortæller om projektet. Den lægges også snart på web-magasinet baptist.dk.
Henrik og hans kone Mette Holmgaard forbliver medlemmer af Bethelkirken.