Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Trossamfundslov vedtages i morgen

06/12/2017

Folketinget behandlede i går ’Lov for Trossamfund udenfor Folkekirken’ for anden gang. Det blev en længere debat bl.a. om, hvorvidt loven også skulle omfatte livssynssamfund. Det ændringsforslag faldt, og derfor er det et stort set uændret forslag, der fremlægges i morgen, torsdag 7. december til endelig vedtagelse. Det er første gang Folketinget lovgiver for kirkesamfund udenfor Folkekirken, og det er en opfyldelse af en paragraf i Grundloven fra 1849, den såkaldte ”løfteparagraf”, §69. Kirkeminister Mette Bock understregede i går, at formålet er at sikre trossamfundenes religionsfrihed og give mulighed for en statsanerkendelse. BaptistKirken har været et anerkendt trossamfund siden 1952.
”Efter tredje behandling og vedtagelse i Folketinget udarbejder Kirkeministeriet en bekendtgørelse, som ledelsen sammen med vore juridiske og økonomiske eksperter vil se på konsekvenserne af. Derefter kommer vi med en vejledning til, hvordan de enkelte menigheder skal forholde sig til den nye lovgivning,” siger generalsekretær Lone Møller-Hansen.