Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Besøg i Burundi

08/02/2023

Sekretær for international mission, Morten Kofoed fortæller:
”Efter veloverståede projektbesøg, evaluering fra Udenrigsministeriet og ikke mindst en livlig gudstjeneste i Butare gik turen videre til Burundi søndag 5. februar. Lise Emming Weber-Hansen, der landede i Rwanda 3. februar og volontørerne Oline Norgaard Mortensen og Jakob Sandahl Ørskou var med på turen. Grænsen mellem Rwanda og Burundi har i flere år har været lukket på grund af politiske stridigheder, men nu er det muligt at krydse den i bil eller til fods.
I Burundi blev det til besøg i Batwa-projekter både ved Rubura og Musema. Det er imponerende at se udviklingen hos de meget udsatte batwaer. Huse er blevet bygget, majsmarkerne stod flot og de fortalte, at alle børn fortsat er i skole. I landbrugsprojektet Dukore, som afvikles ikke langt fra Musema, så vi, hvordan enkle nye landbrugsmetoder kan gøre en kæmpe forskel. En familie havde nu otte grise og høstede tonsvis af både kartofler og majs, hvor de tidligere ikke havde dyr og kun høstede få hundrede kilo afgrøder.”
I dag tager volontørerne tilbage til Rwanda og Lise og Morten fortsætter til Bujumbura for at mødes med både Baptistkirken og Dutabarane om vores fælles projekter. Lise tager til Rwanda fredag for at forberede KvindeNetværkets besøg i uge 7 og 8.