Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Besøget i Myanmar

18/12/2019

”Der var mange gode oplevelser under Kio Awis og mit besøg i Myanmar i den forgange uge”, fortæller den netop hjemvendte missionssekretær Morten Kofoed. Kio repræsenterede ledelsen for BaptistKirken under turen.
”Vi havde rigtig gode møder med ledelsen i Myanmar Baptist Conventions ledelse”. Myanmar Baptist Convention er paraply for 18 kirkesamfund med mere end 1,7 millioner medlemmer.
På møderne blev det fremtidige arbejde drøftet og der blev åbnet for et tættere direkte samarbejde med fx Chin Baptist Convention (CBC), som mange af de herboende chin’er har et tæt forhold til.
I Kachin Staten blev et par af de lejre for internt fordrevne, som BaptistKirken støtter med hjælp til uddannelse, besøgt.
”Vi fik et virkelig godt indtryk af det arbejde, der udføres i disse lejre af Kachin Baptist Convention”, fortæller Morten videre. Her får udsatte grupper mulighed for skolegang og anden uddannelse, så de er bedre stillet, når de engang kan vende hjem til deres landsbyer. For øjeblikket er der 171 lejre med mere end 100.000 beboere.
”Det gode nye er, at nogle af disse håber og planlægger på en snarlig hjemvenden”.
I Chin blev der lejlighed til at mødes med ledelsen i CBC og drøfte perspektiver for fremtidigt samarbejde og konkrete projekttiltag og deltagelse i gudstjenestefejring søndag i Kalvary Baptist Church med godt 150 deltagere.
Kio Awi fortsætter besøget med yderligere en uge i Chin og er tilbage i det danske 23. december.