Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Homoseksualitet deler Metodistkirken på verdensplan

08/01/2020

Synet på homoseksuelle har været til diskussion i Metodistkirken på verdensplan i årevis. Nu foreligger et forslag til generalkonferencen i maj 2020, som vil dele Metodistkirken. De konservative menigheder kan trække sig ud og skabe deres eget kirkesamfund – og få penge med. Ifølge web-mediet kirke.dk udtaler biskop for Norden og Baltikum, Christian Alsted, at han ikke forventer, at menigheder i Danmark vælger at melde sig ud.
Af en pressemeddelelse fremgår, at en bredt sammensat gruppe af ledere, som repræsenterer forskellige teologiske fraktioner, i slutningen af december underskrev en aftale, som vil lede til en deling af Metodistkirken. Gruppen består af ledere fra konservative, liberale og moderate organisationer og netværk, samt biskopper fra forskellige dele af verden, heriblandt danske Christian Alsted, der er biskop for de nordiske og baltiske lande.
”Aftalen kommer i stand i en tid med forøgede spændinger, efter den øverste globale myndighed for kirkens 13 mio. medlemmer, Generalkonferencen, på en ekstraordinær konference i februar 2019 ikke formåede at bygge bro over de store forskelle i opfattelsen af den menneskelige seksualitet,” står der bl.a. i pressemeddelelsen.
Danske metodister har gjort sig til fortalere for homoseksuelles rettigheder og er bl.a. gået med i Priden i København – læs mere her. Og her er en aktuel udtalelse fra biskop Christian Alsted.