Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
BWA tager afstand fra racediskrimination

BWA tager afstand fra racediskrimination

10/06/2020

I den forgangne uge deltog generalsekretær Elijah Brown fra BWA, Baptisternes Verdens Alliance, i en at de mange demonstrationer mod racediskrimination i USA. Som en reaktion på netop diskrimination og urolighederne i USA, har BWA også udsendt en fælles erklæring sammen med det ene af seks regionale baptistsamfund i USA, nemlig North American Baptist Fellowship. Der står blandt andet:

Drevet af vores tro på Jesus Kristus, proklamerer vi at:

  • Vi sørger over og tager afstand fra både udtalt og uudtalt racisme, som behandler nogle amerikanere som andenklasses borgere alene på grund af deres hudfarve. Vi bekræfter, at alle mennesker er skabt i Guds billede.
  • Vi sørger over og tager afstand fra ethvert dødsfald. Vi bekræfter, at alle fortjener en chance for retfærdighed i retssager og ikke lynchning i gaderne.
  • Vi sørger over og tager afstand fra, at ubevæbnede sorte har tre gange så stor risiko for at blive slået ihjel af politiet i forhold til ubevæbnede hvide. Vi bekræfter, at ”black lives matters” – sorte liv tæller – for Gud, og det samme bør gælde for os.

Læs hele udtalelsen på engelsk her.

Knud Wümpelmann bliver også markeret i denne uges nyhedsbrev fra BWA med en taksigelse for hans tjeneste og en opfordring til at skrive en hilsen til de efterladte, hans hustru Karen og de to sønner med deres familier. Det kan ske via dette link.

De baptist-familier, vi beder for i denne uge, er i Botswana, hvor der er ét baptistsamfund med bare 17 kirker og 657 medlemmer, og Zimbabwe, der har hele fem baptistsamfund og i alt knapt 75.000 medlemmer.

Her er link til selve bedebrevet fra BWA.