Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Der er stadig håb for Europa

Der er stadig håb for Europa

02/10/2019

”Der er stadig håb for Europa,” sagde generalsekretær Tony Peck på årsmødet for EBF (European Baptist Federation) i Glasgow, Skotland, i sidste uge. Håbet er knyttet til evangeliet, som kan binde sammen i en tid med splittelser og fragmentering.
Netop en sådan splittelse er årsag til, at et af de baptistsamfund, BaptistKirken har samarbejdet med i EBF, dét i Georgien, på mødet fik sit medlemskab suspenderet i det kommende år. Det skyldes interne konflikter i kirkesamfundet. Der er tvivl om, hvem der er den retmæssige ledelse af det georgiske baptistsamfund. EBF vil forsøge at hjælpe med en afklaring og suspensionen skal evalueres om et år. Læs resolutionerne fra årsmødet her.
I Glasgow var BaptistKirken repræsenteret ved Johannes Aakjær Steenbuch, formand for Teologisk Forum og Henrik Holmgaard, leder af Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi og selv PhD-studerende i baptistcenteret i Amsterdam. Læs deres reportage på baptist.dk.