Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Det er ok at mødes til gudstjeneste og spejder m.m.

30/09/2020

Der er en del usikkerhed hos mange efter de nyeste Corona-retningslinjer. ”Må vi være mere end 50 til gudstjeneste?” ”Hvad med børne- og ungdomsarbejdet?”.
Det ligger fast, at indtil videre er gudstjenester og møder i kirkerne undtaget fra forsamlingsforbuddet. Retningslinjerne med to kvadratmeter pr. person i lokalet, hvis man ikke synger, og to meter imellem deltagerne, hvis man synger, er altså stadig gældende.
For børne- og ungdomsarbejdet skriver Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, følgende:
”Vi anbefaler ligesom undervisningsministeriet også, at foreninger begrænser sociale aktiviteter men sociale aktiviteter er IKKE selve foreningsaktiviteten, men derimod sociale arrangementer, som knytter sig til foreningslivet, for eksempel fester, forældremøder m.m. Man kan derfor roligt sende sit barn til spejder, rollespil, et politisk møde eller en anden foreningsaktivitet.
Vi ved, det er meget svært at lave den præcise sondring mellem en foreningsaktivitet og en social aktivitet. Vi gør vores bedste for at forklare politikerne, hvor svært det er for os at navigere i. Men vi opfordrer jer til fortsat at holde gang i foreningslivet. Der er ikke et ønske fra politikerne om at lukke ned for foreningsaktiviteter, så længe vi overholder retningslinjerne.”
Efter KFUM-spejderne i weekenden fik lukket ned for deres landsmøde, er der opstået usikkerhed om, hvorvidt foreninger skal overholde antallet på max. 50 deltagere. Lige nu anbefaler DUF, at man overholder denne regel, indtil der kommer nye retningslinjer fra børne- og undervisningsministeriet.
Generalsekretær Torben Andersen siger: ”Vi opfordrer jer til at holde jer orienteret på DUFs hjemmeside, hvis I er tvivl om retningslinjerne for foreningsarbejde for børn og unge.”