Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

”Flot farvel fra Bibelselskabet…”

29/09/2021

BaptistKirkens repræsentant i Bibelselskabet, Ole Engel, skriver:
”’Farvel’ siger man normalt ikke til en hæderkronet institution som Bibelselskabet – højst et ’farvel og på gensyn’, og sådan opfattede jeg det ved afskedsreceptionen i sidste uge. Birgitte Stoklund Larsen har gennem de sidste seks år været den aktive og inspirerende generalsekretær, som har holdt Bibelselskabets mange forskellige tråde i en sikker, klog og rolig hånd, der kulmineredes med udgivelsen af ’Bibelen 2020’ sidste år. Det har været en stor og mangeårig opgave at få alle Bibelens vidt forskellige tekster nyoversat til et letlæseligt dansk, som gør ’Verdens bedste bog’ interessant såvel for de nye generationers førstegangslæsere, som for de mange, der er opvokset og fuldt fortrolig med den velkendte 1992-udgave. Selve præsentationen sidste år blev præget af Corona-restriktioner samt en veritabel proteststorm over de mange ny-oversættelser af ordet ”Israel” fra originalteksterne. Generelt blev Bibelen 2020 dog meget godt modtaget. Bestyrelsesformanden Peder Ø. Andreasen fremhævede i sin tale for de mange fremmødte et godt samarbejde og udtrykte stor tak for, at Bibelselskabet i dag står som en veltrimmet, stærk og nutidig institution, der er parat til at møde fremtidens udfordringer. Og den tak videregav Birgitte Stoklund Larsen til de mange ihærdige medarbejdere – ansatte såvel som frivillige – i sin afskedstale.
Bibelselskabet er både taknemlig for og afhængig af de mange trofaste medlemmer landet over, og er du ikke allerede medlem, så tag en hurtig beslutning og bliv dét nu. Årskontingentet er kun 200 kr. og for tiden modtager nye medlemmer endda som en særlig gratis velkomstgave ’Den Nye Aftale’ (Ny testamente på nudansk). Kontakt mig gerne herom på ole.engel@mail123.dk.
Birgitte Stoklund Larsen tiltræder i øvrigt snart en ny stilling som Stiftskonsulent i Helsingør Stift – derfor ordene i indledningen!”