Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hjælp Myanmar!

03/03/2021

Situationen i Myanmar er siden militærkuppet i begyndelsen af februar blevet gradvist dårligere.
Mange mennesker deltager i den såkaldte Civil Disobedience Movement (CDM) eller civil ulydighedsbevægelse. De står bag omfattende demonstrationer og strejker i landet og har delvist lammet den offentlige sektor. Fx mangler der mandskab i lufthavnen, hvilket betyder at de få fly, der har tilladelse til at lande, ikke kan håndteres. Også i mange ministerier arbejdes der på nedsat kraft af samme årsag.
Mange af dem, vi samarbejder med, støtter også op om CDM og at der skal genindføres demokrati i landet omgående og de fængslede politikere skal løslades.
Militæret, der tog magten, har erklæret en 1-årig undtagelsestilstand.
Behovene i Myanmar var før militærkuppet store, og de er bestemt ikke blevet mindre nu. I Chin Staten er der ingen sygehuse, der fungerer, med store sundhedsmæssige problemer til følge. Vi har derfor i samarbejde med chin’erne i Danmark igangsat en indsamling til at støtte sundhedsarbejde i Chin Staten.
Konkret vil støtten gå til etablering af midlertidige klinikker – ofte i private bygninger. De læger, der ikke kan arbejde på de offentlige hospitaler, har tilbudt at hjælpe her, så der kan tilbydes basale sundhedsydelser til fx akut syge og børn. Der er brug for alt lige fra medicin og medicinsk udstyr til mad og andre fornødenheder for de frivillige læger og sundhedspersonale.
Vi opfordrer derfor alle menigheder til at optage en ekstraordinær kollekt og private til at støtte indsamlingen på konto 3201 10042879 eller MobilePay 911 118 mærket Myanmar.