Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Nyt projekt i Burundi

26/08/2020

Inden sommerferien besluttede Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling af støtte en ny fase af det projekt, der forebygger vold i familier i Burundi.
”Vi har opnået store resultater indenfor ligestilling i de to foregående projekter”, fortæller missionssekretær Morten Kofoed. ”Her er par blevet undervist i samliv, volds- og voldtægtsofre hjulpet og der er dannet spare- og lånegrupper. Myndigheder, såsom politi, er undervist i kvinders rettigheder, og i det hele taget er der blevet gjort opmærksom på kvinders rettigheder.”
Alt dette er blevet dokumenteret og påskønnet af en ekstern evaluering foretaget i 2019. I det nye projekt bidrager også ’Danner’ med undervisning af projektmedarbejdere og systematisering af projektresultater. ’Danner’ er kendt for deres arbejde i Danmark med at assistere voldsudsatte kvinder, men har også stor erfaring fra projekter i bl.a. Mellemøsten.
Den to-årige bevilling er på 1 mio. kr. og projektet afvikles i samarbejde med organisationen Dutabarane i Burundi.