Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Seminar i Rwanda om fortalervirksomhed

Seminar i Rwanda om fortalervirksomhed

23/08/2017

Familien Kofoed er kommet godt på plads i Rwanda og arbejdet er fuld gang. Sidste onsdag stod den på seminar i landbrugsprojektet kaldet Terimbere. Seminaret handlede om fortalervirksomhed, hvilket kort fortalt går ud på også at inddrage og ansvarliggøre de lokale og regionale myndigheder til også at assistere de fattige bønder i udviklingen af deres levevilkår. Ca. 45 deltagere var forsamlet og her var der lokale landsbyledere, landbrugskonsulenter, en repræsentant for regionens (landbrugs)udviklingsafdeling, samt repræsentanter for de mange landbrugsgrupper, der er etableret i projektet. På seminaret blev projektets formål og indhold præsenteret og myndighederne præsenterede regerings strategi indenfor fødevaresikkerhed og prioriteter.
“Der var en virkelig god dialog på seminaret”, fortæller Morten Kofoed fra Gikongoro i det sydlige Rwanda, “Baptistkirken – AEBR – gør et flot stykke arbejde i felten i et af de fattigste områder af Rwanda og blev anerkendt for det af myndighederne. Der er god sammenhæng mellem projektets indhold og myndighedernes prioriteringer – og de kan se at det arbejde AEBR udfører, gør en forskel.” Af de mere konkrete resultater af seminaret var, at myndighederne lovede at stille (forbedret) såsæd til rådighed i rette tid i forhold til så-sæsonen, og at deres folk fortsat vil arbejde tæt sammen med projektets medarbejdere.