Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Studiebog om Verdensmålene

25/03/2020

Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og tre andre organisationer har i fællesskab begået en bog, der bringer Verdensmålene lidt mere ned på jorden og giver forslag til, hvordan vi i kirkelig sammenhæng kan koble dem til vores kristne tro. Om bogen skriver de selv:
”I denne bog finder vi refleksioner over, hvad Bibelen og kristendommen har at sige om de enkelte Verdensmål. Temaerne er langt fra nye for kirken, men forhåbentligt kan denne bog inspirere til nye vinkler, tanker og handlinger. Bogen er tiltænkt at kunne bruges i mange sammenhænge; i kirker, bibelgrupper, til andagt, prædikenforberedelse eller i arbejdet med børn og unge.
Bogen har som mål at tolke Verdensmålene som ’tidernes tegn’ (Matthæus kap. 16 vers 4). Som offentlig dagsorden udtrykker de en global ambition om at gøre verden bedre for alle at leve i, først og fremmest ved at bygge bæredygtige samfundsordninger. Samtidig udtrykker mange af målene det, som kirker længe har været optaget af og kæmpet for. Derfor repræsenterer Verdensmålene en unik mulighed for kristent samfundsansvar i samarbejde med andre samfundsaktører, både myndigheder, organisationer og frivillige. Hvordan ses Verdensmålene i lyset af den kristne tro? Mange steder i verden bruger kristne metoden ’observere – vurdere – handle’, når de forsøger at tolke udfordringerne i hverdagen i et trosperspektiv. Metoden består af tre trin; det er vigtigt, at disse tages i den rigtige rækkefølge, uden at blande dem sammen, og at bruge tid nok på hver af dem. I kapitlerne om de enkelte Verdensmål i denne bog vil man finde elementer af alle tre trin.”
Bogen kan findes online på www.verdensmaalsbogen.dk.