Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Tavs protest mod militærstyret i Myanmar

Tavs protest mod militærstyret i Myanmar

02/02/2022

I går, 1. februar, var det et år siden, at en militærjunta voldeligt tog magten i Myanmar. Det blev markeret bl.a. i Danmark ved at folk tændte et lys, tog et billede og lagde det op på de sociale medier sammen med følgende tekst:
”Det sidste år har situationen udviklet sig til en menneskeretlig og humanitær krise, og krisen fortsætter. Militærjuntaen har nu dræbt 1.499 og anholdt 11.810. Selvom krisen fortsætter er verdens øjne ikke længere på Myanmar, de ser i stedet mod andre nyere kriser. I dag viser vi vores solidaritet med Myanmars befolkning der har kæmpet mod militærjuntaen i et år og opfordrer til at Danmarks regering og andre internationale aktører gør alt hvad der står i deres magt for at støtte Myanmars befolkning i kampen for anerkendelse af deres demokratisk valgte regering og for at fjerne den illegitime militærmagt der tog magten over landet ved et kup d. 1. februar 2021. #SilentStrike #MyanmarActionGroupDenmark

Asia Pacific Baptist Federation oplyser, at siden kuppet i februar 2021 er der over 400.000 (nye) internt fordrevne i Myanmar. Mange af disse mangler både tag over hovedet, mad og adgang til sundhedsydelser, hvilket Corona kun er med til at gøre endnu værre. Der er derfor stadig brug for opbakning til BaptistKirkens projekt i Chinstaten, der fokuserer på at støtte internt fordrevne, bl.a. ved at etablere lokale sundhedsteams og hjælp til hjemløse.
Vi opfordrer alle til at bede for Myanmar. Udover forbøn kan indsatsen også støttes ved at indbetale et beløb på MobilePay 330048 eller kontonr. 3201 10042879 mærket ’Myanmar’.