Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Valg i Burundi

03/06/2020

20. maj gik befolkningen i Burundi til stemmeurnerne for at vælge både præsident, parlamentsmedlemmer og en række andre regionale og lokale ledere.
Et foreløbigt resultat for præsidentvalget viser, at det nuværende regeringspartis kandidat, tidligere general Evariste Ndayishimiye, har vundet med 69% af stemmerne, mens oppositionens kandidat, Agathon Rwasa, ifølge de officielle tal har fået 24% af stemmerne. De officielle meldinger går på, at valget er forløbet fredeligt. Uafhængige observatører rapporterer dog om diverse uroligheder og om knapt 70 dræbte eller forsvundne i forbindelse med valget. Rwasa har meddelt, at han vil appellere valgresultatet til landets forfatningsdomstol, da han er uenig i resultatet og mener at have vundet.
Politisk har Burundi været ustabilt siden 2015, hvor den afgående præsident, Pierre Nkurunziza, stillede op til en 3. valgperiode. Noget som var i strid med forfatningen. Denne gang stillede han ikke op men pegede i stedet på Ndayishimiye, der altså ifølge de officielle tal har vundet valget.