Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Wenceslas Twagirayezu frikendt i Rwanda

17/01/2024

DR og Ritzau oplyste torsdag 11. januar 2024, at den danske statsborger Wenceslas Twagirayezu, som er medlem af Korskirken i Herlev, var blevet frikendt for deltagelse i folkemordet i 1994 i Rwanda.
Wenceslas blev udleveret til retsforfølgelse i Rwanda af de danske myndigheder i 2018.
Wenceslas’ ven Rasmus Hylleberg skrev i går tirsdag på sin Facebook-side blandt andet:
”Dommen findes fortsat kun på kinyarwanda og giver – sådan som jeg forstår det – Wenceslas medhold på alle punkter, herunder kritiserer dommen bl.a. anklagemyndighedens vidner for at være utroværdige og usammenhængende” og ”Wenceslas kan dog indtil videre ikke forlade Rwanda. Udenrigsministeriet har holdt et møde med de rwandiske myndigheder i går (mandag) og er ved at afklare mulighederne for, at Wenceslas kan tage til Danmark.”
Rasmus fortæller videre, at anklagemyndigheden i Rwanda har meldt ud, at de vil anke sagen. Processen i forhold til anke er ikke bekræftet, men Rasmus har mundtligt fået oplyst, at ønsket om at anke skal forelægges en højere retsinstans inden for 30 dage. Ankeinstansen skal derefter bruge op til et år på at afklare, om sagen kan/skal ankes, hvorefter den eventuelt skal køre igen.
Læs hele Rasmus’ redegørelse for sagen på https://www.facebook.com/rasmushy.

På Baptistkirken i Danmarks webmedie baptist.dk findes der uddybende artikler om sagen (https://baptist.dk/retssag-mod-dansk-statsborger…/).
DR har også en del artikler, se fx klip fra meddelelse om frifindelse eller seneste opdatering om ankesagen.