Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En gang om året er for lidt

29/01/2018

”En gang om året er for lidt. Vi vil gerne mødes oftere.” Det var signalet fra Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund, BBU, og Danske Baptisters Spejderkorps, DBS, da deres ledelser mødtes med BaptistKirkens ledelse på Øksedal i weekenden.
Det betyder, at der bliver et ekstra fælles møde mellem de unge og ’de gamle’ i løbet af året – næste gang 15. september og det store fællesmøde bliver 22.-23. marts 2019.
Disse møder erstatter den ordning, hvor der sad en repræsentant fra hver af ungdomsorganisationerne i ledelsen.
Et af hovedtemaerne på dette års møde var relevant forkyndelse, uddannelse af forkyndere og hvordan menighederne kan hjælpe specielt spejderkredsene. BBU arbejder målrettet for have et bevidst undervisningsforløb fra spædbarn til 30-årig. Det er til dette, man har ansat Rasmus Elkjær Larsen som konsulent.
Netop trosoplæring for vore børn og unge er i fokus på en temadag i Odense lørdag 29. september. ”Vi håber alle menigheder har planlagt at deltage, for netop dette tema skal sikre vores fremtid som kirker og kirkesamfund,” siger generalsekretær Lone Møller-Hansen efter mødet.
BBU og BaptistKirken har også et fælles anliggende omkring undervisning af prædikanter og undervisere. BBU støtter en forkynderskole i Aalborg og BaptistKirkens ledelse har et stort ønske om at lave et undervisningsforløb for lægfolk.