Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

En våd og rørende vandring for fred

26/05/2021

Flere end 300 personer fra hele landet trodsede det ustadige vejr og deltog pinselørdag i Mayday Myanmar i København. Det var en tværkirkelig vandring for fred arrangeret af BaptistKirken, Caritas Danmark, Danmission og Chin Christian Association Denmark. Formålet med vandringen var at vise solidaritet og bringe fornyet energi og håb til Myanmars hårdtprøvede kirker og befolkning efter militærkuppet 1. februar. Kirkerne i Myanmar spiller en stor og aktiv rolle i forsvaret for demokrati og menneskelig værdighed. Særligt de mange burmesiske baptistmenigheder i Danmark deltog talstærkt i vandringen i København.
Vandringen gik fra Fælledparken til Rådhuspladsen, hvor der blev sluttet af med bl.a. burmesisk korsang, musik, hilsner fra Myanmar, personlige beretninger fra herboende burmesere og taler. Vært ved afslutningen på Rådhuspladsen var BaptistKirkens generalsekretær Torben Andersen, ligesom Sambuh Langle fra Bornholm bad en bøn på burmesisk fra den store scene.
Moses Lal Bawi Peng, baptistpræst fra Esbjerg, kom med sit vidnesbyrd om glæden ved at være i Danmark, men smerten ved at være langt fra Myanmar i denne skæbnetid.
Læs artiklen på baptist.dk og se billeder fra dagen.