Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kirkerne kan åbne – men hvordan?

13/05/2020

Efter den førstkommende weekend, fra mandag 18. maj, får kirkerne lov til at åbne. Hvordan reglerne bliver, ved vi imidlertid ikke endnu men afventer retningslinjer fra Kirkeministeriet.
Danske Kirkers Råd har lagt et forslag til retningslinjer på bordet hos Kirkeministeriet, som vi fortalte om i forrige uge. Forslaget forudsætter, at de retningslinjer, der har været gældende for begravelser, nu skal gælde for gudstjenester, altså at der skal være fire kvadratmeter pr. person.
Og det forventes, at der fortsat skal være to meter imellem personer i kirken, hvis man får lov til at synge sammen (det har noget at gøre med smittefaren, da Corona overføres ved dråber fra ånde, host eller nys).
”Det giver ikke mening at samles 30-35 mennesker i Korskirken med to meters afstand og kalde det en gudstjeneste. Vi fortsætter med at lave online-gudstjenester,” fortæller Ole Lundegaard, præst i Korskirken, Herlev.
Andre kirker regner med at åbne op for gudstjenester 24. maj, hvis det er muligt at overholde de retningslinjer, som forventes fra Kirkeministeriet i denne uge.