Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Positivt møde med FrikirkeNet

07/02/2018

Ledelsen i BaptistKirken mødtes for nylig med tre centrale ledere fra FrikirkeNet, formanden Tonny Jakobsen, generalsekretær Mikael Wandt Laursen og medlem af ledelsen Henrik Kaas, der har baptist-baggrund.
Det var et meget positivt og konstruktivt møde, hvor BaptistKirkens ledelse erklærede sig enige i de tre hoved-fokusområder, som FrikirkeNet arbejder med for tiden: Øget synlighed i både traditionelle og sociale medier, politisk indflydelse for at fremme religionsfrihed og kristne værdier, samt stærkere relationer imellem frikirkerne både på nationalt og lokalt niveau.
For at blive medlem af FrikirkeNet, hvilket kun lokale menigheder og organisationer som f.eks. skoler kan blive, skal man stå inde for værdierne på fem beskrevne områder: ’Relationel ansvarlighed, troværdighed i omgang med penge, at man vil modvirke nedgørelse af udsatte grupper (åndsfrihed), en bibelsk forståelse af seksualitet samt enhed og respekt blandt alle kristne.’
”De fire værdier er vi fuldstændig enige i, men ikke alle baptistmenigheder ville kunne skrive under på ’den bibelske forståelse af seksualitet’. Vi vil søge måder eller veje, hvor vi kan samarbejde med FrikirkeNet omkring de tre hovedfokus-områder,” siger Per Beck, formand for BaptistKirken.