Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Vellykket manifestation

Vellykket manifestation

10/02/2021

Rådhuspladsen i København var i går middag befolket med store burmesiske flag, bannere med løfter om at stå sammen med folket i Myanmar og små Dannebrog. Et par hundrede burmesere demonstrerede imod det genoptagne militærdiktatur i Myanmar.
En af talerne var Chin Chin fra Chin Bethel Church i Skjern. Hun sagde bl.a.: ”Vi kan samles her i dag på Rådhuspladsen i København uden frygt for myndighedernes (militærets og politiets) angreb, fordi vi bor i et frit land, hvor der er forsamlingsfrihed, religionsfrihed og ytringsfrihed for alle, og fordi Danmark er et demokratisk land. Vi er igen blevet mindet om, at frihedsrettigheder ikke er nogen selvfølge i verden, og jeg tror, det er noget, vi burmesere sætter pris på hver eneste dag i vores nye hjemland: at man kan leve sit liv i sikkerhed, tryghed og frihed. Det er afgørende for at få et godt liv.”
Og hun fortsatte: ”Militærjuntaens DNA er brutalitet og berøvelse af folkets frihed. Derfor har vi behov for støtte fra den danske stat, fra EU, FN og internationale organisationer i det hele taget. Vi beder indtrængende om, at man på hårdeste måde fordømmer de militære ledere; både ved direkte pres mod militærjuntaens landeadministration og mod de allierede lande (nabolandene).”
De demonstrerende kom fra hele landet, havde alle en negativ Corona-test og holdt behørigt afstand til hinanden.
Læs mere på baptist.dk.