Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelord til refleksion i en krisetid

16/12/2020

Har du brug for en samling af de mest relevante bibelord til en krise, som vi oplever med COVID-19? Eller en anden form for krise vi mennesker kan komme ud for, hvad end det så må være?
En gruppe evangelikale psykologer og præster i Spanien (heraf flere baptister) mødtes til en årlig retræte sidst i februar 2020. Corona-pandemien var stærkt og skræmmende på vej og de oplevede, at de måtte gøre noget. Det resulterede i en samling af tanker og bibelord, som nu er oversat til flere sprog. Titlen er ”Survival Manual in Times of Crisis” (Overlevelsesmanual i krisetider), som Europæiske baptister (EBF) nu formidler videre på deres hjemmeside her.
Generalsekretær Torben Andersen deltog i et webinar med præsentation af materialet 14. december og udtaler: ”Materialet indeholder mange relevante bibelord og tanker i et smukt design og stilles frit til rådighed. Det kan helt sikkert være til hjælp for mange i krisesituationer, men der er også noget i det, som ikke vil falde i god jord hos alle – heller ikke hos mig. Nemlig udsagnet om, at “denne krise har et formål, som du ikke kan se lige nu.” Lige her holder jeg mig til Meego Remmels (fmd. for EBF) andagt ved indledningen til webinaret med henvisning til Jobs Bog: ’Hav tillid og tro til Gud, prøv ikke at forklare alting!’”