Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Folkeafstemning i Burundi

09/05/2018

17. maj skal der være folkeafstemning om en ændring af forfatningen i Burundi. Kort fortalt går ændringen ud på at ændre præsidentens valgperiode fra fem til syv år med mulighed for genvalg en gang. Samtidig nulstilles vilkårene, således at den nuværende præsident altså kan vælges endnu to perioder og dermed potentielt fortsætte til 2034. Kritikere har været ude at sige, at valget er afgjort på forhånd og at afstemningen kan give anledning til uroligheder. Det har været regeringens politik, at alle – både privatpersoner, kirker og andre organisationer, skulle bakke op om afstemningen og alle skal lade sig registrere til at kunne stemme.
For tiden er der roligt i Burundi, om end der rapporteres om overgreb på politiske modstander. Organisationen Humans Right Watch har på deres hjemmeside givet deres version af forholdene. Den kan læses her.
Vores partnere forsøger at agere så klogt så muligt, så de ikke bliver taget til indtægt for det ene eller andet politiske standpunkt.
Husk under alle omstændigheder vores kristne søstre og brødre – og de øvrige indbyggere i landet – i jeres forbøn.