Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny bog: ’Burundi tur-retur’

18/03/2020

Lena Lassen har skrevet en bog om ’Rita Roulunds usædvanlige liv’. Hanne Roulund skriver:
”Er du interesseret i at vide mere om Baptistsamfundets arbejde i Burundi i 1960erne og begyndelsen af 1970erne, så kan jeg anbefale denne bog, hvor du kan få et indblik set igennem min mors øjne.”
Saxo skriver: Beretningen om Rita Roulunds usædvanlige liv er en spændingsroman i sig selv. Kærlighed, tro, liv, død og ondskab har sat sit præg. Som læser kan man genkende, hvordan man som menneske ofte må rumme både sorg og glæde samtidig.
Som ung forelsker Rita Roulund sig i den jævnaldrende Torben, der læser til læge. De flytter sammen til Burundi, hvor Torben skal drive et hospital. Personlige årsager tvinger dem til at forlade Burundi og rejse hjem til Danmark. Tiden hjemme bliver dog en følelsesmæssig rutsjebanetur. Efter nogle år vender de tilbage til Burundi. De næste tre år er en lykkelig tid, men onde kræfter vender op og ned på alt. Senere i livet bliver Rita syg og der er tilsyneladende ingen helbredelse i sigte.
I dag er Rita pensioneret og lever et roligt liv i Viborg.
Et citat fra bogen: ”Til sidst slap kaptajnens tålmodighed op. Han opgav sin venlige facon og gjorde tegn til sine soldater, der tog opstilling overfor Torben og pegede på ham med deres geværer. Der lød et højt klik, da de afsikrede dem.”