Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 1. maj 2024

Kære menigheder

PP-slide om Sommerstævne 2024

Flere menigheder har efterlyst et PowerPoint-slide, som de kan bruge som reklame i deres info-slides før/efter gudstjenester mm. Derfor har Sommerstævnets kommunikationsafdeling nu lavet det vedhæftede.

Nyt fra Kirkeministeriet

Fra mødet i Kirkeministeriet (KM) d. 18. april om Trossamfundsregistret videregiver vi her nogle af hovedpunkterne:

KM planlægger fremover at holde to årlige informationsmøder – et om foråret i København og et om efteråret i Aarhus.
De er ved at være færdige med tilsynet med 2020 og 2021 regnskaber og i efteråret starter de tilsyn på 2022 regnskaber. Tilsynet er stikprøvebaseret (20% udtrækkes) og man kan godt blive udtrukket flere gange! Tilsynet på 2023 regnskaber starter i 2025, og så har de indhentet tilsynsefterslæbet.

Da KM (i e-Boks d. 20.03.2024) udsendte indkaldelsen til mødet d. 18/4, var der flere andre bilag med, bl.a. en vejledning om nye krav til regnskaberne. Ulla har sendt info om dette direkte til kassererne.

Når regnskabet uploades til Trossamfundsregistret, skal der også angives medlemstal og om man har modtaget donationer. Vær opmærksom på at man skal ind på alle tre – og at der skal gemmes, inden man vælger næste knap.

Som noget nyt skal donationer over 20.000 kr. enten indtastes eller uploades i en Excelfil – de kan ikke længere kun stå i regnskabet. Modtager menigheden en arv, skal den fremgå som donation fra private.

KM starter i efteråret 2024 tilsyn med, om præster med vielsesbemyndigelse har gennemgået ’kursus i dansk familieret, frihed og folkestyre’.

Kirkelig ledelse skal emme af liv!

Studiecenter for menighedsbaseret teologi, SCMT, udbyder seminaret ”Åndbar Ledelse” den 23. maj i Aarhus. Seminaret forener forskning i danskernes åndelige behov med perspektiver på ledelse.
SCMT inviterer til menigheds- og dialogbaseret læring, hvor vi i fællesskab stiller skarpt på en af kirkens kerneopgaver: Ledelse af åndelig dannelse.
Læs mere om seminaret og tilmeld på https://scmt.nemtilmeld.dk/8/. Se også SCMTs Facebook event.

Læs også dagens nyhedsbrev – bl.a. om bombning af et hospital i Chin Staten og oversvømmelser i Burundi.

Mange hilsner
Gitte Elleby


Downloads

Downloads