Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
En ny tid for Baptist World Alliance

En ny tid for Baptist World Alliance

15/03/2023

Verdensledelsen i Baptist World Alliance (BWA) var samlet i Washington i sidste uge, faktisk for første gang siden Corona. Sidste år var Lone Møller-Hansen den eneste ud over præsidenterne, der tog til Washington (som formand for HR-udvalget). Alle øvrige var med online. Så meget større var gensynets glæde i år, hvor der var over 30 deltagere fra hele verden.
Der sker store forandringer i BWA i disse år. Der sker en stor vækst i antallet af kristne – og blandt dem baptister – i Afrika er antallet af baptister mere end fordoblet de sidste ti år. Samtidig er der tilbagegang både i Europa og USA. Det vil sige, at BWA skal vænne sig til ikke at være så europæisk/amerikansk i sin udtryksform.
På mødet hjalp generalsekretær i BWA Elijah Brown verdenskomiteen til at se ti år frem, hvor fx langt de fleste mennesker vil bo i mega-byer. Det vil kræve en indsats for at nå mennesker dér med evangeliet. Aldersgennemsnittet vil vokse markant – også i menighederne. Det er ikke kun i Danmark, vi har svært ved at involvere de unge i at være kirke.
”I et samfund, som er fragmenteret, er der brug for noget, der samler – også mellem generationerne. Vi, de voksne, skal lære fra børn og teenagere, og de skal lære fra os, og sammen skal vi nyde fællesskabet, at være sammen,” sagde Tomás Mackey fra Argentina, der er BWAs præsident.

Til sommer kan du selv opleve BWA – og de europæiske baptister – på nært hold, hvis du tager til Stavanger i Norge i uge 27. Der er et spændende program. Læs om dette på https://www.ebf.org/sent2023.