Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

’PAN-koret’ fremfører ’Den Ottende Dag’

15/03/2023

”Vi får igen muligheden for at opleve ’Pan-koret’ i Karmel. Søndag 19. marts, kl. 14.00 besøger koret os og fremfører otte salmer til fællessang med klaver / orgelakkompagnement. Alle tekster skrevet af Benedicte Hammer Præstholm, og musikken er af Henrik Thorngaard. Inspirationen er sket igennem otte bronzerelieffer ’Skabelsesberetningen og Den Ottende Dag’ og maleriet Den Ottende Dag – alt af Maja Lise Engelhardt.
I et forord til sangværket skriver biskop Thomas Reinholdt Rasmussen bl.a. således: ”Den bibelske fortælling om verdens skabelse kendes af alle. Det er en af vores grundfortællinger. Det er ikke en forklaring på verdens tilblivelse, for det er videnskabens opgave at redegøre for. Poesien og kunsten har sin egen erkendelseskraft, og det vidner den bibelske fortælling også om. Det er en fortælling, som med poetisk kraft udfolder menneskets plads i verden. Menneskets færden i Guds verden er den ottende dag.”
Efter fremførelsen sælges flot omslag med alle tekster, digte og billeder, samt CD med de otte salmer.
Alle er velkomne.”