Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 13. september 2017

Indkaldelse til LK2, nyt om momskompensation, menighedsprojekter til folder og temadag er dagens emner.

Kære menigheder

Indkaldelse til Landskonference 2, 2017
Baptistkirken i Danmark indkalder hermed til anden del af Landskonferencen, LK2, 2017, lørdag 18. november 2017 kl. 10.00-16.00 (kaffe fra kl. 9.30) på Rosborg Gymnasium og HF, Vestre Engvej 61, 7100 Vejle. Det sker i henhold til forretningsordenen for Landskonferencen § 1, stk. 4.
Dagsorden og bilag udsendes senest én måned før jf. forretningsordenen § 1, stk. 5, men det ligger fast, at om formiddagen stiller Poul Asger Beck og Mads Lindholm spørgsmålet ’Hvor leder Gud os i en tid med store forandringer?’, og en del af eftermiddagens forhandlinger er at drøfte fremtiden for vores blad ’baptist.dk’. Læs mere i dagens nyhedsbrev.
Tilmeldingen til dagen er åben og kan tilgås her. Det koster 125 kr. pr. person at deltage – beløbet dækker dagens forplejning.

Momskompensationen i fare
I sit forslag til Finansloven for 2018 har regeringen foreslået, at momskompensationsordningen for almennyttige foreninger afskaffes. Der er derfor fare for, at der ikke kan ydes momskompensation for de udgifter, som menighederne har eller allerede har afholdt i 2017. Der arbejdes på flere fronter på at påvirke beslutningsprocessen, men udfaldet af dette arbejde er ikke til at forudsige. I mellemtiden opfordres menighederne til IKKE at budgettere med momskompensation, når der planlægges renoveringsarbejde, byggeri el.lign.

Efterlysning af menighedsprojekter
Projektfolderen med beskrivelse af indsamlingsprojekterne for 2018 udgives op til Landskonference 2. Folderen indeholder dels BaptistKirkens projekter, og dels de projekter, som menigheder gerne vil have andre menigheder og privatpersoner til at støtte.
Hvis jeres menighed har et projekt, I ønsker at få med i projektfolderen, skal materialet være Sekretariatet i hænde senest mandag den 2. oktober 2017.
Materialet skal indeholde tekst, der beskriver projektet, ca. 15 linjer:
Projektets formål
Hvad bliver pengene brugt til
Hvor stort et beløb håber I at samle ind (behovet) og
oplysninger om indsamler/projektansvarlig: jeres menigheds navn, samt kontonummer, som beløb skal sendes til, evt. mærke, som identificerer hvad beløbet er tænkt til, samt om bidraget er fradragsberettiget.
Og mindst to gode billeder, der illustrerer jeres projekt!!!

Temadag ’Om menigheder og præster – hvor går vejen?’
Husk at melde jeres deltagere til temadagen lørdag d. 30. september kl. 10.00-16.00 i Kristuskirken i Odense. Program og info om transport er tidligere udsendt og kan også findes her sammen med den elektroniske tilmelding til dagen.

Læs også dagens nyhedsbrev
Får du det ikke direkte i indbakken, kan du tilmelde dig under ’Nyheder’ på den nye hjemmeside eller finde nyhedsbrevene her.

Mange hilsner
Gitte Elleby Jørgensen