Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 4. september 2019

Indkaldelse til LK2, invitation til reception, løntabel, kassererkursus og noget om skattegodkendelse og lokalforeningspuljen.

Kære menigheder

Indkaldelse til Landskonference 2, 2019

Baptistkirken i Danmark indkalder hermed til anden del af Landskonferencen, LK2, 2019, lørdag 16. november 2019 kl. 10.00-16.30 (kaffe fra kl. 9.30) i Apostolsk Kirkecenter, Vardevej 106, 7100 Vejle. Det sker i henhold til forretningsordenen for Landskonferencen § 1, stk. 4.
Dagsorden og bilag udsendes senest én måned før jf. forretningsordenen § 1, stk. 5.

Reception for gammel og ny generalsekretær

Som bekendtgjort tiltræder Torben Andersen, præst i Hjørring Baptistkirke og næstformand i BaptistKirken, som ny generalsekretær 1. oktober. Der bliver anledning til at træffe ham og ønske ham Guds velsignelse i hans nye tjeneste ved en reception mandag 30. september.
Samtidig er der mulighed for at sige farvel til Lone Møller-Hansen, der har været generalsekretær siden 2011 og nu vender tilbage til tjenesten som præst i Baptistkirken Bornholm. Hun fortsætter dog også i BaptistKirken som kommunikationsmedarbejder én dag om ugen.
Receptionen har været offentliggjort, men tidspunktet er flyttet til kl. 15-17.
Receptionen finder sted i Café Julius i kælderen under Købnerkirken, som er nabo til BaptistKirkens Sekretariat på Amager. Invitation er vedhæftet.

Kasserer-kursus specielt rettet mod etniske menigheder.

Der foregår i øjeblikket planlægning af kasserer-kursus – afholdt to steder i landet.
9. november 2019 i Immanuelskirken, Aarhus
30. november 2019 i Odense Baptistkirke
Der kommer særskilt invitation ud til menighederne, men vi håber allerede nu, at kasserer og formand/næstformand i menighedsrådet vil sætte kryds i kalenderen og deltage en af disse dage.

Ny løntabel

Vedhæftet denne forsendelse er en ny løntabel for præster og andre ansatte, gældende fra 1. oktober 2019. Løntabellen er også sendt direkte til menighedskassererne.

Ansøg om §8A og §12, stk.3 – godkendelse

Efter vi fik ”Trossamfundsloven”, og Skattestyrelsen efterfølgende har tilrettet deres bekendtgørelse, kan alle menigheder, uanset størrelse, nu søge om godkendelse. Menigheder, som allerede er godkendt, skal ikke foretage sig noget. Godkendelsen betyder, at menighedens medlemmer kan få skattefradrag for deres menighedsbidrag, og menigheden kan søge om momskompensation. Der følger også forpligtelser med, menigheden skal hvert år indberette modtagne gaver til SKAT, og der skal indsendes et gaveskema. Hvis godkendelsen skal gælde for gaver indbetalt i år, skal ansøgningen indsendes senest 1. oktober 2019. Læs mere om ansøgningen her: https://www.skat.dk/skat.aspx?oid=159132 hvor der er link til bekendtgørelsen og til den elektroniske ansøgning.

Lokalforeningspuljen

ISOBRO administrerer en pulje på 6 mio. kr. årligt fra Socialministeriet, som er øremærket aktiviteter i lokale, frivillige foreninger – fx menigheder. Der kan søges støtte til mange forskellige aktiviteter, som styrker foreningen. Støttebeløbene er begrænsede, idet alle godkendte ansøgere får samme beløb, som i år forventes at være på ca. 9.000 kr. Der er ansøgningsfrist den 31. oktober 2019. Læs mere og find ansøgningsskema på ISOBROs hjemmeside: https://www.isobro.dk/lokalforeningspuljen/

 

Læs også i dagens nyhedsbrev om bl.a. møde med ungdomsorganisationerne og fastemateriale.

 

Mange hilsner
Gitte Elleby


Downloads

Downloads