Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 25. september 2019

Om ansættelse af Jan Kornholt, baptist.dk's adressedatabase og 'Gaver der Gavner'.

Kære menigheder

Jan Kornholt ansættes af BaptistKirken

Jan Kornholt ansættes i BaptistKirken som menighedsudvikler fra 1. november. Jan er præst i Købnerkirken og har tidligere været generalsekretær i BaptistKirken (2002-10), ligesom han har været formand for hjemmemissionsudvalget, da der eksisterede et sådant. Han har også været præst i Korskirken i Herlev, Vrå, Tølløse og Holbæk, så han er en af dem, der kender BaptistKirken bedst. Han er selv kendt som innovativ og inspirerende med en evne til at give menigheder nyt mod.
Formålet med ansættelsen af Jan er at styrke de lokale menigheder ved at tilbyde inspiration, rådgivning og hjælp til at udvikle menigheden og dens missionsarbejde. Jan kan fx tilbyde undervisning og foredrag, samtaler og rådgivning for ledere og præster, ’workshops’ med bl.a. udarbejdelse af visioner og strategier og formidling af andre ressourcer, som kan udvikle menigheden. På LK2 i Vejle den 16. november bliver tilbuddet præsenteret for menighederne. Han vil være klar til at besøge menigheder efter nytår.
Hans ansættelse er på 20 pct. Købnerkirken har på et menighedsmøde godkendt ansættelsen og BaptistKirken frikøber Jan til tjenesten. BaptistKirken og Købnerkirken forhandler om de sidste detaljer.
Formand Per Beck siger: ”En central opgave for BaptistKirkens ledelse er at understøtte menighedernes arbejde bedst muligt. Baptistmenigheder er forskellige og derfor er relevante tilbud til menighederne også forskellige. Vi har nu ud over generalsekretærens tjeneste, hvor menighedskontakten har en vigtig plads, også Innovativ Kirke og Jan Kornholts tjeneste som stærke tilbud til menighederne.
Jeg er meget glad for, at det nu er lykkes at stille denne palet af tilbud til rådighed for menighederne, og håber, at det vil styrke menighedernes liv og virke fremadrettet.”
Det er arvemidler, der har gjort ansættelsen mulig.

Vedr. baptist.dk’s adressedatabase

Vi er ved at få flyttet de adresser, vi bruger til adressering af baptist.dk, til en ny database, og derfor vil der være en periode, hvor der ikke kan rettes i adresserne. De personer, der plejer at arbejde i basen, har fået direkte besked.
I forbindelse med opstarten af den nye adressedatabase bliver der lavet databehandleraftaler med alle menigheder. Det kommer der mere information om senere.

’Gaver der Gavner’ – støt Baptistspejderne

Spejderne skriver:
”Igen i år kan I støtte spejderkorpsets ’Gaver der Gavner’. Her kan I vælge at støtte Spejderhjælpens arbejde med udviklingshæmmede børn i Ghana, eller I kan støtte den lokale spejderkreds. Ved at give en gave på min. 200 kr. hjælper I også spejderkorpset med at få momskompensation.
Læs mere om ’Gaver der Gavner’ i folderen, som I kan se her. Del den gerne i jeres menighed. Hvis I skal bruge folderen på print, kan I kontakte Korpskontoret på mail: dbs@dbs.dk, så sender vi den gerne til jer. Skriv i mailen, hvor mange eksemplarer I skal bruge.”

 

Læs også i dagens nyhedsbrev bl.a. om Morten Kofoeds rejse, EBF-møde i Skotland og Efterskolernes Dag.

Mange hilsner
Gitte Elleby