Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 13. november 2019

Om frivillighed og møde i Kirkeministeriet.

Kære menigheder

Otte anbefalinger, når I vil rekruttere frivillige

På BaptistKirkens Landskonference 2 i Vejle på lørdag vil formiddagen handle om frivillighed. Rie Skårhøj vil undervise og hun er en af landets mest kompetente på dette område – og så har hun kirkelige erfaringer!
BBU, Baptisternes Børne og Ungdomsforbund, arbejder også med frivillighed, og de har udgivet et materiale, som CUR (Center for Ungdomsstudier) har udarbejdet. Det er kun på tre sider men giver otte tips til, hvordan man kan rekruttere – og måske endda fastholde – frivillige. Det handler om unge, men ikke kun om unge, for mange voksne opfører sig præcis som unge ?.
Læsningen kan anbefales som forberedelse til LK2.

Møde i Kirkeministeriet

Sidste onsdag blev det årlige møde for trossamfund uden for folkekirken afholdt i Kirkeministeriet.
Meget af tiden blev brugt på at gennemgå Trossamfundsregistret og arbejdsgangene i det – hvilket alle menigheder har været igennem nu, da alle har uploadet vedtægter og regnskab for 2018.
Der pågår en diskussion om, hvordan donationer defineres – det hører I mere om, når der kommer en afklaring.
Det blev desuden gennemgået, hvilke krav der er til at ansøge om vielsesbemyndigelse. De fleste menigheder overlader den borgerlige vielse til kommunen, hvorefter der holdes en kirkelig velsignelse i menigheden.
Men hvis en præst skal kunne foretage vielser med borgerlig gyldighed, skal præsten deltage i ’Kursus i dansk familieret, frihed og folkestyre’, der afholdes i København og koster 5.100 kr., og ansøge om vielsesbemyndigelse hos Kirkeministeriet (det er igen muligt at få en stående bemyndigelse).
Jeg vedhæfter den præsentation, der blev vist til mødet. Er der spørgsmål, er I velkomne til at kontakte mig.

Læs også dagens nyhedsbrev med flere informationer om Landskonferencen, den teologiske grunduddannelse BASIS, flere menighedsarrangementer, en solgt kirkebygning og det økumeniske studielegat.

 

Mange hilsner
Gitte Elleby


Downloads

Downloads