Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 23. januar 2019

Nyt fra KM, Skattekontrol, husk tilmelding til lederkonference og lidt om nyt undervisningsmateriale til børn.

Kære menigheder

Nyt fra Kirkeministeriet

Jeg har fået besked fra Kirkeministeriet om, at registrering af alle baptistmenighederne i Trossamfundsregistret vil ske ca. 1. marts. Det er altså først til den tid, at I vil modtage adgangsoplysninger og I vil stadig få en frist på fire uger til at registrere de første oplysninger.

Skattestyrelsen kontrollerer kirker

Baptistkirken i Danmark og mindst én baptistmenighed er omfattet at Skattestyrelsens igangværende kontrol af §8A-godkendte religiøse samfund. Skattestyrelsen ønsker at kontrollere, at reglerne for §8A-godkendelse overholdes, og vil derfor se vedtægter, regnskab, referat af generalforsamling og medlemsliste, og de ønsker en redegørelse for relationer til udlandet. Skattestyrelsen har lovhjemmel til at indhente de pågældende oplysninger, også medlemslisten, da det er deres mulighed for at kontrollere, at gældende love overholdes. Det vides ikke, om flere baptistmenigheder er omfattet af kontrollen. Kontrollen vedrører 2017 og dermed reglerne i den gamle bekendtgørelse om §8A-godkendelse.

Vigtig dato!

Torsdag 31. januar er sidste frist for tilmelding til Lederkonferencen 5.-6. april på Brandbjerg Højskole ved Jelling. Efter denne dato kan vi ikke garantere mulighed for overnatning!
Konferencens tema er Discipelskab og vi kan se frem til to dage med spændende indhold. Læs folderen her og tilmeld menighedens deltagere her.

’Velkommen til mit hjem’

Danmarks Kirkelige Mediecenter har udgivet et nyt, gratis undervisnings- og samtalemateriale til børn i 6-10 års-alderen.
To nye film og fire multimediefortællinger skal hjælpe børn og deres voksne med at tale om flygtninge og det gode kulturmøde. Udgangspunktet er gensidig respekt og medmenneskelighed. Projektet fortæller flygtningebørns historier både fra en flygtningelejr ude i verden og her fra Danmark.
Se mere her: dkm.dk/hjem.

 

Husk også at læse dagens nyhedsbrev!

 

Mange hilsner
Gitte Elleby Jørgensen