Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 6. februar 2019

Om breve fra Skattestyrelsen, unge på lederkonference og tilmelding til de regionale møder.

Kære menigheder

 

Breve fra Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har udsendt breve til (vist) alle menigheder med godkendelse efter ligningslovens § 8 A og § 12, stk. 3, fordi menighederne ikke fremgår af Trossamfundsregistret. Vi kan heraf konstatere, at kommunikationen mellem Kirkeministeriet og Skattestyrelsen kunne være bedre!

Jeg har været i kontakt med Maja Speed Petterson fra Skattestyrelsen og fra hende fået denne besked til videregivelse til jer:
”Hvis I har modtaget brev fra Skattestyrelsen vedrørende jeres godkendelse efter ligningslovens § 8 A og § 12, stk. 3 skal I IKKE foretage jer yderligere. I kan i første omgang se bort fra brevet. Skattestyrelsen er blevet gjort bekendt med, at menigheder under Baptistkirken i Danmark vil blive registreret særskilt i trossamfundsregisteret. Skattestyrelsen afventer yderligere sagsbehandling indtil registreringen er kommet på plads i Kirkeministeriet.”

I behøver altså ikke at rette henvendelse til Skattestyrelsen!

 

Send de unge ledere til lederkonferencen

Der var i sidste uge tilmeldingsfrist til lederkonferencen på Brandbjerg Højskole d. 5.-6. april. Det var af hensyn til de ekstra værelser, der var booket på Danhostel. Nu har vi sagt dem fra os, og det betyder, at der er ca. 12 ledige værelser på Højskolen.
”Jeg vil opfordre menighederne til at sende deres unge ledere med på lederkonferencen. Temaet henvender sig til og interesserer de unge, der gerne vil være mere radikale, end vi midaldrende og gamle orker at være,” siger Lone Møller-Hansen.
De unge kan deltage for 1000 kr.

 

Tilmelding til regionale møder

De regionale møder nærmer sig. Ved disse møder skal vi drøfte, hvad vi som baptister vil fokusere på de kommende fem år; det vi kalder Fælleserklæringen ”En kirke på vej”. Et oplæg blev sendt ud i sidste uges menighedsforsendelse. Læs her.
Ved møderne skal der sættes ideer til handling bag ordene.
De lokale menigheder i Roskilde, Bethelkirken i Aalborg og Brande er værter ved møderne. For at de kan vide, hvor mange, de skal brygge kaffe til, beder vi om tilmelding. Skriv en mail til info@baptistkirken.dk med antal deltagere. Mærk tydeligt i emnelinjen hvilken aften I tilmelder jer. Fristerne er som følger:
Roskilde, Vindingevej 32, 4000 Roskilde, mandag 25. februar, tilmeldingsfrist onsdag 20. februar.
Aalborg, Niels Ebbesensgade 14, 9000 Aalborg, tirsdag 5. marts, tilmeldingsfrist er fredag 1. marts.
Brande, Vejlevej 6, 7330 Brande, onsdag 6. marts, tilmelding senest mandag 4. marts.
Alle møderne er kl. 19.00-21.30.

 

Læs også andre nyheder om bl.a ’Studiecenter for Menighedsbaseret Teologi’, om at sende unge ledere til lederkonferencen og politikerbesøg i dagens nyhedsbrev!

Mange hilsner
Gitte Elleby Jørgensen