Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 20. februar 2019

Dødsfald, tilmelding til reg. møde i Roskilde, om præstekonvent og håndbogsfrist.

Kære menigheder

Finn Basnov er død

Tidligere formand for BaptistKirken og præst i Holbæk Baptistmenighed Finn Basnov døde pludseligt natten til fredag 15. februar, 63 år gammel.
Finn var uddannet fra Baptisternes Teologiske Seminarium i 1984. Hans første tjeneste var i den helt nye menighed i Silkeborg, ansat i en dobbeltstilling i Silkeborg-Aarhus, derefter var han ansat i Herlev og endelig i Holbæk, hvor han har været præst i 21 år.
Finn var en elsket præst og en værdsat ven og kollega, der vil blive savnet. Han efterlader hustruen Anne-Marie og to voksne børn, Sarah og Janus.
Finn bisættes fra Holbæk Baptistkirke, Kløvermarksvej 7, i Holbæk, lørdag den 23. februar kl. 13.
Læs nekrologen på baptistkirken.dk.

Tilmelding til regionalt møde i Roskilde

Det er i dag, onsdag 20. februar, at der er tilmeldingsfrist for deltagelse i det regionale møde i Roskilde på mandag. Tilmelding sker på mail info@baptistkirken med antal deltagere og menighed.
Ved disse møder skal vi drøfte, hvad vi som baptister vil fokusere på de kommende fem år; det vi kalder Fælleserklæringen ”En kirke på vej”. Et oplæg er sendt ud med en menighedsforsendelse og omtalt i et nyhedsbrev, læs her.
”Møderne følger op på gruppearbejdet og samtalen ved LK2 og det er her, alle ideerne og visioner kan gøres konkrete, for at få virkning ude i menighederne,” siger generalsekretær Lone Møller-Hansen. Hun og formand Per Beck deltager sammen med facilitator Mette Holmgaard i alle tre regionale møder vedr. Fælleserklæringen.
Alle er velkomne til at deltage.
De to øvrige møder er d. 5. og 6. marts i hhv. Bethelkirken i Aalborg og Brande Baptistkirke.
Til mødet i Aalborg er tilmeldingsfristen fredag 1. marts. Til mødet i Brande er der tilmelding senest mandag 4. marts.
Alle møderne er kl. 19.00-21.30.

Præstekonvent bliver til en-dags præstemøde

Præstekonventet, der var varslet til at være på Ådalen d. 27.-29. maj, er blevet konverteret til et endags præstemøde i Købnerkirken i København mandag d. 27. maj.
Beslutningen blev truffet af præstekonvent-udvalget i samarbejde med generalsekretær Lone Møller-Hansen. Udvalget består af Tjeneste- og Uddannelsesudvalget (Henrik Holmgaard og Lasse Åbom), samt Lars Midtgaard og Hanne Kiel.
De seneste år har der været vigende deltagelse ved præstekonventerne, og det var der udsigt til igen i år, måtte planlæggerne sande.
Der er derfor sendt et brev ud til alle præster, og det bliver fulgt op med personlige telefonsamtaler. I brevet står bl.a. ”Vi vil insistere på nødvendigheden af, at alle præster samles for at drøfte vores kollegiale fællesskab i relation til BaptistKirkens nutid og fremtid. Fællesskabet af præster har en vigtig rolle – både i lokalmenighedens vitalitet og for at finde løsninger på de fælles udfordringer.”

Reminder fra redaktøren af håndbogen

”Flere har ønsket, at BaptistKirkens håndbog kommer tidligere frem til menighederne.
Det bestræber jeg mig på, men det kræver, at materialerne indsendes rettidigt.
På nuværende tidspunkt har jeg kun modtaget statistikskemaer fra langt under halvdelen af menighederne.
Så har I ikke fået sendt disse, beder jeg jer gøre det snarest. Der er sidste frist 5. marts.
Venlig hilsen
Bente Jensen”

 

Flere punkter fra dagens nyhedsbrev kan også læses her, men læs også om WildCard-ordning til sommerstævnet og et par konferencer i dagens nyhedsbrev!

 

Mange hilsner
Gitte Elleby Jørgensen