Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Værktøjskassen

Læs mere om værktøjskassen

Det bedste sted at finde oplysninger, materialer og ressourcer relevant for ansatte og frivillige.

Værktøjskassen indeholder masser af informationer som menighedsråd, kasserere, baptister i almindelighed, nysgerrige, andre kristne eller måske bare du kan bruge til noget fornuftigt.

Der er intet skjult for den almindelige læser om BaptistKirkens liv og lære, økonomiske forhold eller forhold i øvrigt.

Synes du alligevel, der mangler noget er du altid meget velkommen til at kontakte BaptistKirken.


Søg

Menighedsforsendelse 30. januar 2019

Om Fælleserklæringen, ledelsesmødet, sidste chance for tilmelding til Lederkonferencen, fortsættelse af projekt 'Støtte til små menigheder' samt bestilling af fastehæfter.

Kære menigheder

Fælleserklæringen – en kirke på vej

Ledelsen og konsulent Mette Holmgaard har siden Landskonference 2 arbejdet med at samle de mange input til arbejdet med fælleserklæringen – En kirke på vej. På ledelsesmødet i fredags blev der lagt sidste hånd på forberedelsesmaterialet forud for de regionale møder i Roskilde Baptistkirke (25/2), Bethelkirken, Aalborg (5/3) og Brande Baptistkirke (6/3).
Invitation og forberedelsesmaterialet er vedhæftet, og formand Per Beck ser frem til tre inspirerende samlinger, hvor vi bliver konkrete om, hvordan vi realiserer målsætningerne. Vi håber, at både menigheder og enkeltpersoner vil arbejde med indholdet frem mod de regionale møder.

Yderligere fra ledelsesmødet

Ud over Fælleserklæringen behandlede BaptistKirkens ledelse på deres møde i fredags flere andre emner: Fx nye trosfællesskaber, ’Himmelske Dage, og trosoplæring af børn og unge, og efterfølgende blev der holdt ’topmøde’ med Missionsforbundets top. Læs mere her.

SIDSTE CHANCE!

49 personer fra 20 menigheder er nu tilmeldt Lederkonferencen 5.-6. april på Brandbjerg Højskole ved Jelling – men vi skulle gerne være flere, så skynd jer at få tilmeldt jeres deltagere!
Hvis I vil være sikker på at kunne overnatte, er i morgen torsdag 31. januar sidste frist for tilmelding. Efter i morgen kan vi ikke garantere mulighed for overnatning!
Konferencens tema er Discipelskab og vi kan se frem til to dage med spændende indhold. Læs folderen her og tilmeld menighedens deltagere her.

Projekt ”Støtte til små menigheder” fortsætter som et tilbud

Siden 2015, hvor menigheder med under 50 medlemmer mistede deres §8A-godkendelse, har det været et tilbud til disse menigheder, at de kunne lade deres medlemmer indbetale menighedsbidrag via BaptistKirken, og dermed kunne de fortsat opnå skattefradrag for indbetalingerne. Med den nye trossamfundslov, og den deraf følgende ændring i SKATs bekendtgørelse om §8A-godkendelse, kan alle baptistmenigheder igen blive godkendt (godkendelsen kan søges, når menighederne er oprettet i trossamfundsregisteret).
Projektet har dermed udtjent sit oprindelige formål, men BaptistKirkens ledelse besluttede på deres møde den 25. januar at lade projektet fortsætte, hvis der stadig er menigheder, der vil benytte sig af det. Det vil dog blive under ændrede vilkår, idet projektet hidtil har været et gratis tilbud til menighederne, dvs. BaptistKirken har afholdt de tilknyttede udgifter til Betalingsservice, og har stillet medarbejdernes tid til rådighed. Fremover lyder tilbuddet, at menigheder, der ønsker at blive i projektet, skal betale et gebyr på 9,59 kr. pr. indbetaling, hvilket svarer til de udgifter/tidsforbrug, der er forbundet med registrering, bogføring og udbetaling. Der vil fortsat blive fratrukket 7,5% i basisbidrag inden udbetaling til menigheden. Ovenstående tilbud gælder både de menigheder, som nu er en del af projektet, samt evt. nye interesserede menigheder.
De nye vilkår træder i kraft den 1. juni 2019. De menigheder, som allerede er med i projektet, bliver kontaktet med nærmere besked om, hvordan de skal forholde sig. Nye menigheder, som overvejer at være med fra 1. juni, kan kontakte Sekretariatet på info@baptistkirken.dk og høre nærmere.

Husk at bestille…!

fastehæfter til fasten i 2019 – som falder i perioden 6. marts til 14. april. Det enkle fastehæfte bærer titlen: Lovsynger Herren.
Hæftet indeholder mange menneskers bud på salmer og sange, som har en særlig betydning for dem. Bidragyderne er mennesker fra flere forskellige kirker og fra forskellige dele af vores samfund – alle med relationer til dansk kirkeliv.
Hæftet koster 15 kr.  pr stk. + forsendelsesomkostninger og skal bestilles hos Vibeke Dalsgaard.
Send en mail til sortebaervej5@gmail.com med angivelse af

  • Menighedens navn
  • Antal
  • Modtagers navn og adresse

Herefter vil materialet blive tilsendt med regning og indbetalingsoplysninger.
Hæftet kan også findes på hjemmesiden her.

 

Husk også at læse dagens nyhedsbrev!

Mange hilsner
Gitte Elleby Jørgensen


Downloads

Downloads